Αντώνης Ρέμος: Τι απαντά η Αρχή για το μαύρο χρήμα

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Άμεση ήταν η απάντηση από πηγές της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην ανακοίνωση του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου ο οποίος έκανε λόγο για διαρροές ψευδών πληροφοριών και παραβίαση του νόμου όσον αφορά στην υπόθεση φοροδιαφυγής 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την οποία ελέγχεται.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για την περίπτωση του Αντώνη Ρέμου υπάρχει πόρισμα συνολικά 20 σελίδων, στοιχεία, καθώς και σχεδιαγράμματα που στοιχειοθετούν την υπόθεση.

Παράλληλα το εν λόγω πόρισμα έχει σταλεί από την Αρχή πριν από έναν μήνα στους οικονομικούς εισαγγελείς, όπως υπογραμμίζουν αρμόδιες πηγές.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές, κατά την διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως ο κ. Ρέμος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει καφέ, οι οποίες σύμφωνα με τους ελεγκτές της Αρχής, είναι ιδανικές για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, όμως, οι έρευνες διαπίστωσαν πως από τα 13 εκατ. ευρώ τα οποία έχει χρέη η ΠΑΕ Ηρακλής, ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρός της, δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ στο μερίδιο που του αναλογεί.

Ρέμος: Λέτε ψέματα, παραβιάζετε τον Νόμο, δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση που αφορά στη δέσμευση της περιουσίας του για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σημείωνε πως δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος.

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος επεσήμανε, «έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα- να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες».

Εξαπέλυσε, όπως και επίθεση κατά των Αρχών, κάνοντας λόγο για διαρροές εις βάρος του, «ψευδών πληροφοριών είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο».

Όπως ο ίδιος λέει, «κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου». Καταλήγει δε λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος» και πως «θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Share