Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Μάτσα με την Κεφαλογιάννη

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε… συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», ο Μίνως Μάτσας στην εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα των δίδυμων παιδιών του Ολγα Κεφαλογιάννη για τα 50ά γενέθλιά της, τα οποία η υπουργός Τουρισμού γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες!

Με δικόγραφο αγωγής που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 30 Απριλίου -μόλις μία ημέρα μετά το surprise party, το οποίο οργάνωσαν οι δύο αδελφές της υπουργού, Δανάη και Χριστίνα, προς τιμήν της στην Αίγλη Ζαππείου-, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης ζήτησε μέσω πλειστηριασμού τη λύση της κοινωνίας, δηλαδή της κοινής συνιδιοκτησίας, και τη διανομή του οικοπέδου «φιλέτου», εμπορικής αξίας 2.280.000 ευρώ, που έχουν αποκτήσει στο Παλαιό Ψυχικό.

Γονική παροχή

Και όλα αυτά τη στιγμή που το εν λόγω ακίνητο, το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην ακριβή συνοικία των βορείων προαστίων, προοριζόταν για τα δίδυμα παιδιά του πρώην ανδρόγυνου! Συγκεκριμένα, το οικόπεδο αποκτήθηκε με γονική παροχή από την Ελένη Κεφαλογιάννη, μητέρα της υπουργού, και τον Σαμουήλ Μάτσα, πατέρα του Μίνωα. Κατά πληροφορίες, εν συνεχεία δόθηκε στα παιδιά τους με γονική παροχή και ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του σπιτιού όπου θα μεγάλωναν, ώσπου έσκασε σαν βόμβα το διαζύγιο του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού, εξαιτίας της μοιχείας του Μίνω Μάτσα. Πλέον, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην, καθώς ο συνθέτης επιθυμεί να διαταχθεί η λύση της κοινωνίας ανάμεσα στον ίδιο και στην πρώην σύζυγό του, και η διανομή του οικοπέδου που έχουν από κοινού (συνιδιοκτησία 50%-50%) με την εκποίησή του διά πλειστηριασμού, ώστε να μοιραστούν τα χρήματα από την πώλησή του.

Από την πλευρά της, η κυρία Κεφαλογιάννη φέρεται ότι έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως μια τέτοια κίνηση τη βρίσκει άκρως αντίθετη! Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθική δέσμευση του Μίνω Μάτσα για το πού θα κατέληγε το οικόπεδο ήταν γνωστή στο οικογενειακό περιβάλλον τόσο του ίδιου όσο και της πρώην συζύγου του. Οπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, η κίνηση του συνθέτη να ζητήσει -με αγωγή μάλιστα- τον πλειστηριασμό του οικοπέδου είναι ανέντιμη, καθώς αφενός αθέτησε τη δέσμευσή του, αφετέρου, κατά μία έννοια, «εκπλειστηριάζει» το μέλλον των ίδιων των παιδιών του! Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να διαρρεύσει πως η ηθική δέσμευσή του, παρά τον χωρισμό, και μάλιστα με δική του υπαιτιότητα, θα έπρεπε να ισχύει ακόμα και τώρα, που δεν πρόκειται να χτιστεί το σπίτι στο συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο μελλοντικά θα κατέληγε στα δύο παιδιά του. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, το οικόπεδο θα έπρεπε να καταλήξει στα παιδιά και να το αξιοποιήσουν όπως αυτά επιθυμούν, διασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό το μέλλον τους! Ομως, ο Μίνως Μάτσας προφανώς έχει άλλη άποψη.

Στην αρχή της αγωγής λοιπόν που κατέθεσε ο Μίνως Μάτσας, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει αποκλειστικά η «Espresso», αναλύεται το ποσοστό του ακινήτου που έχει στην κυριότητά του καθένας από τους διαδίκους. «Η αντίδικος, εν διαστάσει σύζυγός μου, και εγώ είμαστε πλήρεις και αποκλειστικοί κύριοι σε ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου έκαστος εξ ημών ενός αστικού ακινήτου, ήτοι οικοπέδου, αρτίου κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμου, κειμένου κατά τον τίτλο κτήσης στο Ψυχικό της περιφέρειας της ομώνυμης κοινότητας, τέως του Δήμου Αθηναίων και ήδη σήμερα εντός της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητος Βορείου Τομέα Αθηνών και επί της (σ.σ.: αναφέρεται οδός και αριθμός) (…) με την επ’ αυτού υφιστάμενη τότε και ήδη κατεδαφισθείσα μονοκατοικία επί πιλοτής με υπόγειο και δώμα, το οποίο έχει σήμερα εμπορική αξία ανερχόμενη στα 2.280.000 €».

Στις επόμενες παραγράφους περιγράφεται λεπτομερώς με ποια ακίνητα συνορεύει το 686 τετραγωνικών μέτρων οικόπεδο «φιλέτο» της Ολγας Κεφαλογιάννη και του Μίνω Μάτσα, και αμέσως αναλύεται πώς περιήλθε στην κυριότητά τους: «Το ακάλυπτο σήμερα οικόπεδο (…) αγόρασαν αρχικά ο πατέρας μου Σαμουήλ Μάτσας και η μητέρα της εν διαστάσει συζύγου μου Ελένη, χήρα Ιωάννη Κεφαλογιάννη, κατά πλήρη κυριότητα, κοινά, αδιαίρετο και κατ’ ισομοιρίαν, με σκοπό να μεταβιβάσουν εν συνεχεία το εξ αδιαιρέτου ποσοστό κυριότητός τους σε εμένα και στην αντίδικο. Ο σκοπός της αγοράς, εν ολίγοις, αποτέλεσε το δώρο/παροχή των γονέων (πατέρα εμού και μητέρα της εναγομένης) προς εμάς, τα παιδιά τους, προκειμένου εκεί να ανεγείρουμε την οικογενειακή μας κατοικία» αναφέρεται στην αγωγή, σε άλλο σημείο της οποίας τονίζεται:

«Σήμερα, με την αντίδικο είμαστε σε διάσταση και έχει ήδη κατατεθεί εκ μέρους μας αγωγή (της αντιδίκου) και αντίθετη αγωγή (δική μου) διαζυγίου, είναι δεδομένο δε ότι δεν πρόκειται το ακίνητο που αποκτήσαμε να αξιοποιηθεί για τον σκοπό που το αποκτήσαμε. Το διαζύγιό μας, δε, αποτελεί απόρροια αγεφύρωτων διαφορών χαρακτήρων μεταξύ εμού και της αντιδίκου, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η συμβίωσή μας κάτω από την ίδια στέγη (όπως αρχικά σχεδιάζαμε κατά την αγορά του ακινήτου μας). Ηδη με την από 21/10/2024 προσωρινή διαταγή ζούμε σε ξεχωριστά σπίτια, ασκώντας φυσικά τη συνεπιμέλεια των τέκνων μας».

Οπως παραδέχεται ο Μίνως Μάτσας στη συνέχεια της αγωγής του, το οικόπεδο στο οποίο προγραμμάτιζαν από κοινού με την εν διαστάσει σύζυγό του να ανεγείρουν μονοκατοικία θα αποτελούσε τη μόνιμη κατοικία των ίδιων και των 3,5 ετών -σήμερα- δίδυμων παιδιών τους. Πλην, όμως, όπως επαναλαμβάνει, δεν γίνεται να αξιοποιηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό λόγω της επικείμενης λύσης του γάμου τους. «Με την παρούσα αγωγή μου αιτούμαι, ως εκ τούτου, τη λύση της μεταξύ εμού και της εναγομένης υφιστάμενης σχέσης κοινωνίας με την πώληση του επίκοιvου με πλειστηριασμό, αλλά και τη διανομή του πλειστηριάσματος μεταξύ των κοινωνών κατά τον λόγο της μερίδας καθενός (ήτοι σε ποσοστό 50/100), δεδομένου ότι είναι ανέφικτη, άλλως, σε κάθε περίπτωση ασύμφορη, όπως θα αναλυθεί κατωτέρω, η αυτούσια διανομή του» τονίζεται στις επόμενες αράδες του δικογράφου.

Μάτσας και Κεφαλογιάννη προτού αποκαλυφθεί η μοιχεία του μουσικοσυνθέτη

Σύμφωνα με τον μουσικοσυνθέτη, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που υπαγορεύουν τον πλειστηριασμό του ακινήτου, όπως το ότι θα ήταν οικονομικά ασύμφορη η διανομή του, καθώς θα οδηγούσε σε απομείωση της αξίας του. «Είναι μεν εφικτή η διανομή του επικοίνου οικοπέδου με σύσταση χωριστής ιδιοκτησίας σε διακεκριμένα μέρη αυτού, με τρόπο όμως που μειώνει ουσιωδώς την αξία έκαστης δημιουργηθησομένης ιδιοκτησίας. Και τούτο διότι, σε περίπτωση αυτούσιας διανομής με σύσταση χωριστών ιδιοκτησιών σε διακεκριμένα μέρη αυτού, τουλάχιστον μία εκ των ιδιοκτησιών δεν θα έχει πρόσωπο επί της οδού Βασιλέως Παύλου, ήτοι σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και ακριβούς δρόμους του Ψυχικού».

Οπως τονίζει αμέσως μετά ο κ. Μάτσας, η σύσταση κάθετων ιδιοκτησιών, εκ των οποίων μόνο η μία θα βλέπει στην οδό Βασιλέως Παύλου, απομειώνει τη συνολική αξία του οικοπέδου κατά 410.000 ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό κοντά στο 1/4 της εκτιμώμενης εμπορικής αξίας του. Στο τέλος του δικογράφου, ο γνωστός συνθέτης αιτείται, μεταξύ άλλων, να διαταχθεί η λύση της κοινωνίας μεταξύ του ίδιου και της εναγομένης, και η διανομή του οικοπέδου με τη διά πλειστηριασμού εκποίησή του, με σκοπό να λάβει καθένας εκ των δύο την αναλογία του πλειστηριάσματος που αντιστοιχεί στο εξ αδιαιρέτου ποσοστό συγκυριότητάς του (50% εξ αδιαιρέτου).

Το οικόπεδο στο Παλαιό Ψυχικό, εμπορικής αξίας άνω των 2.000.000 ευρώ, αποτελεί ένα ακόμα «αγκάθι» στις ήδη τεταμένες σχέσεις του πρώην ζευγαριού, που βρέθηκε σε σκληρή δικαστική αντιδικία για την επιμέλεια των δύο παιδιών του. Αρχικά η προσωρινή διαταγή του προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με την οποία διέταξε τη μετοίκηση του κ. Μάτσα με την ταυτόχρονη παραχώρηση της χρήσης της οικογενειακής στέγης στην κυρία Κεφαλογιάννη και την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας των παιδιών τους όσον αφορά τον τόπο διαμονής τους στην ίδια. Με απλά λόγια, η υπουργός Τουρισμού κατάφερε να κρατήσει τα παιδιά της στο σπίτι μαζί της και να έχει εκείνη την αποκλειστική χρήση του σπιτιού.

Αντίθετα, ο πατέρας τους υποχρεώθηκε να φύγει από την άλλοτε οικογενειακή εστία εντός τριών ημερών, όπως δηλαδή ζητούσε η εν διαστάσει σύζυγός του. Με την ίδια απόφαση, ρυθμίστηκε η επικοινωνία με τα παιδιά του τρία απογεύματα την εβδομάδα και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, καθώς και συνεπιμέλεια όσον αφορά το ζήτημα της ανατροφής τους. Αυτό σημαίνει ότι του δόθηκε το δικαίωμα να έχει λόγο σε θέματα που αφορούν τα σχολεία των παιδιών, την υγεία τους κ.ά. Ακολούθως εξεδόθη η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων η οποία επικύρωσε ουσιαστικά τα ανωτέρω. Ολα τα παραπάνω έχουν, βεβαίως, προσωρινό χαρακτήρα και αναμένεται η οριστική ρύθμιση των θεμάτων.

Share