Όλα όσα είπε σε συνέντευξη – φωτογράφιση ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην Αγγλία

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μίλησε για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας και του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, αλλά και στις κατηγορίες που «εξαπέλυσε» η Φόρεστ εναντίον της διαιτησίας στον αγώνα με την Έβερτον.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Για τη νοοτροπία του: «Ο κόσμος λέει ότι μαθαίνεις από τις ήττες σου, αλλά θέλω νίκες όχι ήττες. Δεν θέλω να μάθω από τις ήττες. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω».

Για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο μετά το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ: «Δεν μπήκα στο γήπεδο για να αντιμετωπίσω τον διαιτητή, όλα αυτά ήταν στη φαντασία του Sky των άλλων που το είπαν αυτό. Ήμουν εκεί για να δείξω ενότητα με την ομάδα, όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, μετά από μια κακή διαιτητική απόφαση. Απλώς στάθηκα έξω από τη φυσούνα ο διαιτητής πέρασε και δεν τον κοίταξα καν. Γι’ αυτό η Πρέμιερ Λιγκ δεν με αμφισβήτησε ποτέ για αυτό».

Για τη Νότιγχαμ Φόρεστ: «Μπράιαν Κλαφ, Τζον Ρόμπερτσον, Στιούαρτ Πιρς, Ρόι Κιν, Τρέβορ Φράνσις, τα Ευρωπαϊκά κύπελλα, ξέρω την ιστορία. Για μένα, έχοντας τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αν επένδυα στην Αγγλία, ήθελα να επενδύσω σε μια εξίσου μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που έχει μεγάλη βάση οπαδών. Αλλά επίσης πάντα μου άρεσε η Φόρεστ. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήμουν 15 ετών, θυμάμαι πάντα ότι ήταν η εποχή που η Λίβερπουλ και η Φόρεστ τα πήγαιναν εξαιρετικά. Δεν το βλέπω ως χρήματα ή ως μία συναλλαγή. Για μένα είναι καθήκον μας να αναβιώσουμε την ιστορία μας. Έχω παρακολουθήσει πάνω από 100 αγώνες στο City Ground ή εκτός έδρας και δεν είχαμε ποτέ κανένα επεισόδιο. Έχουμε κερδίσει και έχουμε χάσει παιχνίδια – μεγάλα παιχνίδια – αλλά είχαμε πάντα εξαιρετική φήμη. Ακόμη και η αρμόδια επιτροπή παραδέχεται ότι είχαμε επτά λανθασμένες αποφάσεις εναντίον μας, ενώ άλλες εννέα δεν ελήφθησαν καν υπ’ όψιν».

Για τις κατηγορίες εναντίον του Στιούαρτ Άτγουελ, o οποίος ήταν στο VAR του αγώνα με την Έβερτον, ότι είναι οπαδός της Λούτον και έπρεπε να εξαιρεθεί από το παιχνίδι: «Αυτό δικαιούστε να μου το ρωτήσετε. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι γνωστό ότι είναι οπαδός της Λούτον – και αναμφίβολα το έχει δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή διαιτησίας (PGMOL), όπως πρέπει να κάνουν όλοι. Κατά τη γνώμη μου, η PGMOL δεν έπρεπε να τον επιλέξει για αυτόν τον αγώνα. Η Λούτον ήταν ακριβώς κάτω από τη Φόρεστ στη δέκατη όγδοη θέση και στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο αγώνας με την Έβερτον ήταν εξαιρετικά σημαντικός για την επιβίωση του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ. H PGMOL δεν θα έπρεπε να έχει ρισκάρει ούτε καν την υποψία οποιασδήποτε μεροληψίας, ακόμη και ασυνείδητης. Για να είμαστε σαφείς, δεν περιμένουμε να υπαγορεύσουμε ή να επιβάλουμε μια αλλαγή στην PGMOL ή στην Premier League, αλλά είναι καθήκον μας να προειδοποιούμε για μια κατάσταση και να προλαμβάνουμε καταστάσεις. Αν αυτό είναι έγκλημα…Υπήρχαν τρία αδιαμφισβήτητα πέναλτι – όχι ένα. Έχουμε την ανάλυση από έμπιστους ειδικούς για να το αποδείξουμε.

Για το δίκτυο Sky και τις δηλώσεις του Γκάρι Νέβιλ: «Βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση γιατί προσπαθήσαμε να προστατευτούμε και μετά έγινε μεγάλη φασαρία – αλλά αυτό έγινε από το Sky Sports και συγκεκριμένα άτομα. Μπορώ να σας φέρω 100 παραδείγματα περιπτώσεων που υπερέβαλλαν, δεν είπαν την αλήθεια και ταπείνωσαν ανθρώπους. Ο Νέβιλ υπόκειται επίσης στους κανόνες της FA, σίγουρα – είναι στη διοίκηση της Σάλφορντ. Το σχόλιό του για τον σύλλογο ήταν εξωφρενικό, αλλά η FA δεν έκανε τίποτα. Πρέπει να είμαι προσεκτικός – γιατί οι δικηγόροι μας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το Sky σχετικά με τον Νέβιλ και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τα σχόλια και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν ακατάλληλα, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και έβλαψαν τους ανθρώπους».

Για τα διαιτητικά λάθη: «Σίγουρα αυτά έχουν επηρεάσει τη θέση μας στη βαθμολογία. Ανησυχώ πολύ για αυτό και εξακολουθώ να εξετάζω και να συζητώ με το διοικητικό συμβούλιο ποια θα ήταν η κατάλληλη πορεία δράσης, συμπεριλαμβανομένων των νομικών μέτρων».

Για την αφαίρεση βαθμών λόγω της καταπάτησης κανόνων για τα κέρδη και τη βιωσιμότητα της Premier League: «Το σημερινό PSR μου φαίνεται ότι είναι ένα άδικο σύστημα που δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα των παγκόσμιων προτύπων στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα σύστημα που με τα χρόνια επέτρεψε τις αλλαγές στην ιδιοκτησία να κάνουν σημαντικές αυξήσεις στις δαπάνες, που δεν αντικατοπτρίζονται από τις δηλώσεις εσόδων και χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις. Οδήγησα τη Φόρεστ πίσω στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 23 χρόνια και έπρεπε να επενδύσω για να δημιουργήσω έναν ανταγωνιστικό και βιώσιμο σύλλογο. Αυτό ήταν προς όφελος της Πρέμιερ Λιγκ. Το έκανα με διαφανή τρόπο, χωρίς να προσπαθώ να διογκώσω τα έσοδά μας. Το έκανα επενδύοντας σε παίκτες των οποίων οι αξίες θα αυξάνονταν στο μέλλον. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένας πλήρως οικονομικά βιώσιμος σύλλογος – που υποτίθεται ότι είναι ο στόχος του PSR. Δεν αποκρύψαμε τα οικονομικά μας ούτε επιδιώξαμε να διογκώσουμε τα έσοδά μας. Ήμασταν διαφανείς και δίκαιοι. Το μόνο μας πρόβλημα ήταν ότι δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πώληση ενός βασικού παίκτη (σ.σ.: Μπρέναν Τζόνσον) παρά μέχρι μερικές εβδομάδες αργότερα από ό,τι έπρεπε, σύμφωνα με τους κανόνες. Αυτό ήταν μια τεχνική παράβαση, όχι μια ουσιαστική παράβαση. Ο σύλλογος έκανε την πώληση, στη σωστή αξία – σχεδόν ακριβώς σύμφωνα με τη στρατηγική μας, αλλά αργότερα από ό,τι προέβλεπε η προθεσμία PSR. Κατά την άποψή μου η Πρέμιερ Λιγκ ήταν πολύ αυστηρή απέναντί μας και η αφαίρεση βαθμών κάτι που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στον υποβιβασμό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σε οποιονδήποτε σύλλογο επιβλήθηκαν κυρώσεις την ίδια σεζόν όπου έγινε η παράβαση και χωρίς να δοθεί καμία παράταση χρόνου για την επίτευξη συμμόρφωσης. Προσωπικά πιστεύω ότι ο χειρισμός της περίπτωσής μας από την Premier League δεν ήταν ο ίδιος, δεν συνάδει με την πρακτική της τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω ότι αυτό που κάναμε, και αυτό που ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί, είναι η επιλογή των παικτών, στην πλειοψηφία τους, που έχουμε υπογράψει τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια – είναι νέοι, εξαιρετικά ταλαντούχοι παίκτες. Μουρίλο, Γκιμπς – Γουάιτ, Χάντσον – Οντόι, Ελάνγκα, Ντανίλο, Ουίλιαμς, Αβονίγι, Ντομίνγκες, Σανγκαρέ, Ομομπαμιντέλε. Πήραμε και τον Άμπεϊ για τον Ολυμπιακό. Είναι όλοι νέοι, ταλαντούχοι παίκτες που έχουν μεγάλη αξία. Θα εξασφαλίσουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου θα ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή ήταν μια σοφή απόφαση, μια έξυπνη απόφαση και βλέπουμε τα οφέλη».

Για την επόμενη μέρα της Νότιγχαμ Φόρεστ: «Το γήπεδο και το προπονητικό γήπεδο δεν αρμόζουν στο καθεστώς και τις φιλοδοξίες του συλλόγου. Για πρώτη φορά στην ιστορία, υπάρχει πραγματική ευκαιρία να ανυψωθεί ο σύλλογος στο επόμενο επίπεδο επιτυχίας εντός και εκτός γηπέδου».

Για το νέο γήπεδο που σχεδιάζει: «Θα αλλάξει την ιστορία στα επόμενα χρόνια της περιοχής και της ομάδας για τους υποστηρικτές μας. Θα είναι δύσκολο να φύγουμε από το City Ground, αλλά σε μια εποχή που οι ροές εσόδων υπαγορεύουν την επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μετακόμιση σε μια μεγαλύτερη εγκατάσταση θα βάλει τον σύλλογο στον σωστό δρόμο. Τα τελευταία 10 χρόνια, η πόλη του Νότιγχαμ δεν είχε την αυτοπεποίθηση και τις φιλοδοξίες των άλλων μεγάλων περιφερειακών πόλεων του Μάντσεστερ και του Μπέρμιγχαμ. Η Νότιγχαμ χρειαζόταν έναν νέο ηγέτη για να είναι γενναίος, φιλόδοξος, να επενδύει και να είναι ειλικρινής. Δεν υπάρχει κανείς, στην ιστορία της περιοχής, που να έχει επενδύσει πάνω από 250 εκατομμύρια λίρες από τον ιδιωτικό του πλούτο εδώ. Όταν βλέπω αποφάσεις ή ενέργειες εναντίον μας που δεν δικαιολογούνται, είναι ο χαρακτήρας μου που επιστρέφω ακόμα πιο σκληρά. Δεν αποθαρρύνομαι. Με κάνει πιο δυνατό. Στο τέλος της ημέρας είμαστε νικητές. Είναι κάτι που με έχει συντροφεύσει στις επιχειρήσεις, την τέχνη, τον αθλητισμό, την καθημερινή ζωή. Το απολαμβάνω. Απολαμβάνω την ανηφόρα, όχι όταν είναι εύκολο. Τον αγώνα. Το πιο διασκεδαστικό είναι το κυνηγητό, ο τρόπος που δημιουργούμε. Μου αρέσει το ταξίδι. Το να απολαμβάνω μια νίκη είναι μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά το ταξίδι είναι αυτό που με ενδιαφέρει».

Share