Χαμός ανάμεσα σε Κασσελάκη και Κούγια

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Την παρέμβαση εισαγγελέα μετά την ομοφοβική ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ζήτησε με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει χαρακτηριστικά, επισυνάπτοντας την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια: «Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος.
Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα.

Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας.

Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης επισυνάπτει στην ανάρτησή του και την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια.

Τι προηγήθηκε

Σχολιάζοντας ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου ανέφερε για τον κ. Λύτρα πως «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά» γιατί ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο Χ: «Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

Ομοφοβική απάντηση από τον ποινικολόγο

Ανταπαντώντας, ο Αλέξης Κούγιας επιδόθηκε σε μια εξόχως ομοφοβική δήλωση:« Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μονό γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνώστες οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναικά ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Ο Αλέξης Κούγιας

«Το παραδέχθηκε, έχει ανδρική συμπεριφορά»

Νωρίτερα, ο κ. Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε πως η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Απόστολου Λύτρα είναι υπερβολική υποστηρίζοντας ότι ο Λύτρας «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά» και ότι «κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντοτε».

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος. Η άποψή μου είναι ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, είναι αυτοδημιούργητος, παραδέχθηκε την πράξη του γιατί θα μπορούσε να την αρνηθεί και να επιμένει στην αρχική του θέση» είπε ο κ. Κούγιας αρχικά.

«Είναι 100% κακοποιητής (σ.σ. ο Απόστολος Λύτρας), αλλά είναι διαφορετικό ότι διέπραξε κακούργημα και διαφορετικό ότι διέπραξε πλημμέλημα. Αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Είναι έτσι όταν προκαλούν μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακρόχρονη αδυναμία λειτουργίας κάποιου άκρου. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε σε βάρος του, έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά πρέπει να είναι ύποπτος φυγής, να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως» συνέχισε.

Επικαλούμενος, δε, την ομολογία του Απόστολο Λύτρα αφού αφέθηκε ελεύθερος, ο κ. Κούγιας είπε «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων είναι ανδρική συμπεριφορά. Είναι αντρικό από μέρους του που έστω και την τελευταία στιγμή αποδέχθηκε την πράξη του».

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο για αυτό που έκανε. Αυτός ο άνθρωπος έχει καταστραφεί από δικές του επιλογές, διέλυσε την οικογένειά του. Αν είχε προφυλακιστεί, θα ήταν σκάνδαλο. Είναι κακοποιητής 100%, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να έχει διαπράξει πλημμελήματα. Απαγορεύεται ανακριτής να προβληματίζεται αν θα τον κρατήσει εφόσον έχει διαπράξει πλημμέλημα. Πολύ σωστά τον άφησαν ελεύθερο, βάσει όσων είδαν στη δικογραφία» κατέληξε προσθέτοντας ότι «η ποινική δίωξη είναι υπερβολικη και όταν δικαστεί ο Απόστολος Λύτρας το αδίκημα θα περιοριστεί σε πλημμέλημα».

Share