Το «σχέδιο θανάτου» του Κάρολου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Κάρολου επιδεινώνεται σταδιακά, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ να ενημερώνουν τακτικά το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του – οι προετοιμασίες για την οποία ξεκίνησαν την ημέρα μετά την ταφή της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο 75χρονος μονάρχης έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που ανακοίνωσε τη διάγνωσή του με καρκίνο τον Φεβρουάριο για να κρύψει την φθίνουσα κατάστασή του, με πολλές πηγές να λένε στο Daily Beast ότι η κατάσταση του δεν είναι «καλή».

«Φυσικά είναι αποφασισμένος να τον νικήσει και όλες οι προσπάθειες γίνονται γύρω από αυτό. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι αλλά εκείνος είναι πραγματικά πολύ αδιάθετος. Περισσότερα από όσο αποκαλύπτουν», είπε στο πρακτορείο πηγή που περιγράφεται ως παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν αποκάλυψε ποτέ με ποιον καρκίνο έχει διαγνωστεί, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καρκίνος του προστάτη, που είναι μια από τις πιο θεραπεύσιμες μορφές της νόσου.

Υπάρχουν επίσης κλειστά στόματα για τις θεραπείες του, αλλά πηγές εκ των έσω και πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι πηγαίνουν καλά.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο, οι βοηθοί του βασιλιά Καρόλου εξετάζουν τακτικά αντίγραφα ενός εγγράφου πολλών εκατοντάδων σελίδων που περιγράφει τα σχέδια της βασιλικής κηδείας του, που ονομάζεται «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

Το εξαιρετικά λεπτομερές έγγραφο δημιουργήθηκε την ημέρα μετά την ταφή της Βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 — και χρησιμοποιεί την κηδεία της βασίλισσας με τη μεγαλύτερη θητεία ως οδηγό για να διασφαλίσει ότι του Κάρολου θα διαξαχθεί πιο ομαλά.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Daily Beast ότι η Επιχείρηση Menai Bridge ενημερώνεται τακτικά, αλλά τόνισαν ότι είναι τυπική διαδικασία.

Όλα τα βασιλικά μέλη του σχεδίου έχουν ενημερωμένα σχέδια κηδείας που κατηγοριοποιούνται με κωδικές λέξεις που βασίζονται σε γέφυρες, με το περίφημο κωδικό όνομα για τη Βασίλισσας Ελισάβετ να είναι η «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου».

Το σχέδιο θανάτου του Βασιλιά Κάρολου έχει πάρει το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική χώρα της Ουαλίας.

«Τα πλάνα έχουν ξεσκονιστεί και διατηρούνται συνεχώς ενημερωμένα. Δεν είναι κάτι περισσότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Αλλά η κυκλοφορία τους γίνεται σίγουρα πιο προσεκτικά», ανέφερε στην Daily Beast ένας πρώην υπάλληλος με δεσμούς με το προσωπικό.

«Φυσικά και εξετάζουν κάθε πτυχή της γέφυρας Menai. Η κηδεία της βασίλισσας κύλησε ρολόι και έβαλε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό, είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ στα σοβαρά», είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος που εμπλέκεται στον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

Ένας άλλος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «ο σχεδιασμός για το χειρότερο είναι αυτό που κάνει ο στρατός… Πρέπει να θυμάστε την κλίμακα αυτού του πράγματος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Κάρολος συνδέθηκε στενά με το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών για χρόνια, οπότε θα εμπλακούν κι εκείνοι στο σχέδιο.

Αυτό είναι απλώς το τελετουργικό τέλος», συνέχισαν. «Τότε χρειάζεστε μια γιγάντια επιχείρηση ασφαλείας γιατί κάθε VVIP στον πλανήτη είναι εκεί. Μιλάμε για τα πάντα, από αντιπυραυλική άμυνα μέχρι προστασία από επίθεση μοναχικού λύκου.

Και σημείωσε: «Κάθε πτυχή του πρέπει να προγραμματιστεί σχολαστικά εκ των προτέρων. Ο σοβαρός σχεδιασμός για την κηδεία του Καρόλου ξεκίνησε την ημέρα μετά την ταφή της βασίλισσας».

Share