Το «θαύμα» συμβαίνει για τον Δημήτρη Κόκοτα

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και μερικές ημέρες το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το ισχυρό καρδιακό επεισόδιο που είχε στις 28 Μαρτίου, την ώρα που βρισκόταν στις πρόβες για το show του Alpha «J2US», όπου συμμετείχε με επιτυχία φέτος ως coach της ηθοποιού Τραϊάνας Ανανία.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής παραμένει για έναν και πλέον μήνα σε κλίνη της ΜΕΘ του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», έχοντας κοντά του τον φύλακα άγγελό του, τη σύζυγό του Κατερίνα Πετράκη, η οποία είχε αναφέρει εξαρχής ότι περίμενε να γίνει το θαύμα.

Φαίνεται λοιπόν πως τις άγιες μέρες που διανύουμε, λίγο πριν από την Ανάσταση του Χριστού, αυτό το θαύμα που περίμεναν τόσο οι δικοί του άνθρωποι όσο και οι θαυμαστές του και ο υπόλοιπος κόσμος που αγαπάει τον Δημήτρη Κόκοτα έχει αρχίσει να λαμβάνει πια πραγματικές διαστάσεις. Ο 55χρονος καλλιτέχνης έχει αποσωληνωθεί και αναπνέει πλέον δίχως μηχανική υποστήριξη, καθώς του έχει γίνει τραχειοστομία. Οι γιατροί τού κάνουν συνεχώς εξετάσεις, κυρίως εγκεφαλογραφήματα αλλά και αξονικές τομογραφίες, παρακολουθώντας έτσι πολύ στενά την εικόνα του εγκεφάλου του, και τα μηνύματα που παίρνουν από τα αποτελέσματα είναι συγκρατημένα μεν, αισιόδοξα δε.

Η εικόνα της καρδιάς του, από την άλλη μεριά, είναι, όπως μας μετέφεραν νοσοκομειακές πηγές, κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, μια και τα στεντ που έχουν τοποθετηθεί στον ασθενή συμβάλλουν στην άριστη λειτουργία της. Φυσικά θα πρέπει ο ίδιος από δω και στο εξής να παίρνει φάρμακα για την καρδιά του εφ’ όρου ζωής, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, αν αναλογιστεί κανείς πως πριν από λίγο καιρό κινδύνευσε σοβαρά να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso» από τις ίδιες πηγές, ο Δημήτρης Κόκοτας εξακολουθεί να λαμβάνει και τα φάρμακα της καταστολής, τα οποία μειώνονται σταδιακά και αναμένεται να διακοπούν εντελώς στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, λίγο πριν από το Πάσχα δηλαδή. Από τη μέρα που θα συμβεί αυτό και μετά οι γιατροί υπολογίζουν ότι θα χρειαστεί περίπου άλλη μία εβδομάδα μέχρι να συνέλθει εντελώς από την καταστολή. Σε αυτή τη φάση η διαύγεια του τραγουδιστή είναι οριακή, το ίδιο και η επαφή του με το περιβάλλον.

Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι ανοίγει τα μάτια του αλλά μοιάζει σαν να συνέρχεται από κάποιο όνειρο, ενώ δεν έχει μιλήσει, κάτι που οι ειδικοί θεωρούν φυσιολογικό, αφού ακόμη του χορηγούνται φάρμακα καταστολής, έστω και σε μειωμένες δόσεις. Ο ίδιος πάντως έχει αρχίσει να αντιδρά σε βαθιά ερεθίσματα, όπως τα τσιμπήματα και οι γνώριμες φωνές.

Για παράδειγμα, στο επιτρεπόμενο μισάωρο που περνάει καθημερινά μαζί του στη ΜΕΘ η γυναίκα του Κατερίνα Πετράκη ο Δημήτρης Κόκοτας έχει αντιδράσει κάποιες φορές κουνώντας τα χέρια του. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται από τους γιατρούς του με κάθε ευκαιρία, χρειάζεται περισσότερος χρόνος μέχρι να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να γίνει απόλυτα σωστή διάγνωση.

Share