Τα… επικίνδυνα παιχνίδια του Νίκου Χατζηνικολάου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Η πολύπειρη πολιτικός ξεφυλλίζει τις αναμνήσεις τής διαδρομής της. Η αλλαγή στη ζωή της μετά το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, η γνωριμία της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ο έρωτάς της με τον Παύλο Μπακογιάννη. Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της και η μάχη με την ασθένειά της.

Τι λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και γιατί πιστεύει ότι εκείνη δεν έγινε πρωθυπουργός;

Παίζει με τη φλόγα ο Νίκος Χατζηνικολάου πάντως, όπως μεταδίδει ο Μιντιάρχης στο dailymedia.com.gr. Κι αυτό διότι η Μπακογιάννη έχει μάθει να τα λέει… σταράτα – εξ ου και δεν δίστασε συχνά να βγει εκτός «γραμμής ΝΔ» – όχι επί ημερών του αδερφού της, πάντως.

Η, δε, στάση της Ντόρας Μπακογιάννη στο πρόσφατο συνέδριο της «Καθημερινής», ήτοι να δώσει συγχαρητήρια στον υπουργό Εξωτερικών επί της ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Κοτζιά, και ουσιαστικά στον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει προκαλέσει συζητήσεις στα ενδότερα του κόμματός της.

Μάλιστα η στάση της πρώην υπουργού Εξωτερικών ήταν αλληλένδετη με τη βοήθεια που δόθηκε στον Τσίπρα η ίδια έδωσε και παρασκηνιακό αγώνα, για να πείσει ένα κομμάτι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να στηρίξει… Τσίπρα. Και αυτό από μόνο του ήταν μια σημαντική κίνηση.

Συνάμα, η εκλογή Τσίπρα σε αυτή τη θέση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, καθώς είναι υπεύθυνος για τα Δυτικά Βαλκάνια, που ενδιαφέρουν και την ελληνική κυβέρνηση πάρα πολύ – ειδικά οι σχέσεις της χώρας με την Αλβανία και το πώς θα προχωρήσει η συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ειδικά, ωστόσο, για τη Βόρεια Μακεδονία, η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα θέμα που της έχει επισημανθεί και από ξένους διπλωμάτες: ότι δεν έχουν προωθηθεί ακόμη στη Βουλή για να ψηφιστούν τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι θα πει η Μπακογιάννη για όλα αυτά;

Share