Συνέντευξη – φωτιά του Ανδρέα Μικρούτσικου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Πολυτάλαντος, πολυσχιδής, πολύτιμος, πολυμήχανος. Στην περίπτωσή του είναι πολλά τα επίθετα με το πρόθεμα πολύ που του ταιριάζουν. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος που έχει γράψει με κεφαλαία γράμματα τη δική του ιστορία στην ιδιωτική τηλεόραση αναλαμβάνει τη διεύθυνση της σχολής που θα αναδείξει την επόμενη TV Queen (το σόου που κάνει πρεμιέρα την απόψε Κυριακή 28/4 στις 21:00 στο Open) και μιλά για όλα στο περιοδικο ΟΚ!.

Είπες αμέσως το «ναι» για το TV Queen του Open;

Και στον Νίκο Κοκλώνη και στον Θέμη Μάλλη και στην Ελευθερία Κεφαλά (σ.σ. project manager του σόου) είπα αμέσως το «ναι», με μετρημένο όμως ενθουσιασμό. Ήταν ένα «ναι» με άνω τελεία, ήθελα να το επεξεργαστώ περισσότερο με τον εαυτό μου. Υπήρχαν κάποια ερωτηματικά που πλανιούνταν στο μυαλό και το συναίσθημά μου. Ποιος θα είναι ο παρουσιαστής ή η παρουσιάστρια, ποιοι θα είναι οι καθηγητές/επιτροπή και φυσικά ποιοι θα λάβουν μέρος. Έρχονται 1.000 παιδιά, πώς θα βρούμε τα 17 της έναρξης και αυτά που θα μπουν στη συνέχεια

Και σου λέει λοιπόν ο Νίκος ότι παρουσιάστρια θα είναι η Ιωάννα Μαλέσκου, ένα πρόσωπο που έχεις κρίνει με αυστηρότητα στο παρελθόν.

Όχι όμως με διάθεση πολεμική. Όταν με είχαν φωνάξει από τον ΣΚΑΪ για το Big Brother, την είχα συναντήσει στο στούντιο φωτογράφισης για τα δελτία Τύπου. Βλέπω μπροστά μου μια πανέμορφη κοπέλα, είχα δει και το πολύ εντυπωσιακό τρέιλερ με τα αυτοκίνητα που της είχαν φτιάξει και λέω «βρίσκομαι στον αστερισμό της δημιουργίας μιας καινούριας βασίλισσας στην τηλεόραση», αν και εγώ δεν είμαι αυτών των ορολογιών, γιατί, όπως λέει και ο Καβάφης, όλοι μαζί ξέραμε «τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες».

Η αρχική μου εικόνα ήταν «ένα νέο αστέρι απαστράπτον βγαίνει στα πράγματα». Είδα μετά την εκπομπή της. Ένας δομημένος άνθρωπος, που δεν ήταν μόνο εικόνα, αλλά δεν ήξερε τον τρόπο εκλαΐκευσης του λόγου της. Στην τηλεόραση απεθύνεσαι σε ένα ευρύ φάσμα κόσμου, όχι σε μια κατηγορία μόνο. Θέλει ταλέντο για έναν σπουδασμένο άνθρωπο το πώς θα πει με απλό τρόπο πράγματα που πίσω τους κρύβονται σημαντικά «κουκούτσια». Και με το τραγούδι το ίδιο ισχύει. Να πεις με απλό τρόπο πράγματα που έχουν ψυχή. Η Ιωάννα ήταν σαν να είχε πάει σε φεστιβάλ τραγουδιού με μια καντάτα. Μιλούσε σύνθετα, με έναν λόγο γεμάτο παρενθετικές προτάσεις. Φαινόταν ότι δεν είχε δίπλα της ανθρώπους να τη συμβουλεύσουν. Από το πρώτο μας τηλεφώνημα της το είπα και μου απάντησε ότι είχα δίκιο.

Έκτοτε έχουμε μιλήσει άλλες δύο φορές στο τηλέφωνο και συναντηθήκαμε μια φορά από κοντά. Έχει λόγο, έχει ματιά, έχει εμπειρία. Δεν ξέρω πώς θα αναπτυχθεί αυτή η εκπομπή, αλλά είμαστε άνθρωποι που το ξέρουμε πολύ καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Τελικά είχες λόγο στην επιλογή των κοριτσιών στο TV Queen ;

Όχι. Και αυτό λόγω του χρόνου μου. Ευτυχώς, ξέρω ότι όλες έχουν περάσει από τα χέρια της Ελευθερίας Κεφαλά, και αυτό είναι εγγύηση, για – τί είναι ο άλλος Ανδρέας. Έχω δει ήδη βίντεο και ιδανικά θέλω να τους πάρω συνέντευξη πριν ξεκινήσουμε. Στο παρελθόν, αν δεν είχα επιμείνει, δεν θα είχαμε γνωρίσει ποτέ δύο νικητές talent shows. Tον Νίκο Οικονομόπουλο και την Καλομοίρα. Η Καλομοίρα δεν είχε την καλύτερη φωνή, αλλά ήταν η Βουγιουκλάκη της διπλανής πόρτας, με μια γλυκιά ελληνοαμερικάνικη προφορά. Στον Οικονομόπουλο είχα ακούσει μια φωνή με λαϊκή λιτότητα που την είχαμε ανάγκη. Ένα κλειστό παιδί, πικραμένο και πονεμένο, που έπρεπε να το σεβαστώ, δεν τον έφερα ποτέ σε δύσκολη θέση. Κουβαλούσε ένα ριάλιτι, που έπρεπε να αφήσουμε όμως άθικτο.

Share