Συλλήψεις για την Greek Mafia

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Σε συλλήψεις για τις δολοφονίες των Σκαφτούρου, Ρουμπέτη προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι οι δράστες των δολοφονιών, οι εκτελεστές δηλαδή και όχι οι εντολοδόχοι. Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει και μία τρίτη σύλληψη. Παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή τους στην πρόσφατη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Οι δράστες, φέρονται να σχετίζονται με σκληρά κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 με 15 σφαίρες. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος μαζί με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και στη συνέχεια πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Από την επίθεση που έγινε στις 25 Απριλίου του 2022 τραυματίστηκαν δύο συγγενείς του, μεταξύ των οποίων και η μικρή του κόρη.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείται ότι ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia». Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο» και υπήρξε το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

Υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές με γνωστότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το «βιογραφικό» του πλαισιώνουν συμβόλαια θανάτου αλλά και εκβιασμοί.

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Ρουμπέτη, σημειώνεται πως αυτή έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Οι δράστες που επέβαιναν σε ένα μαύρο τζιπ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πρώτο άνδρα που επέβαινε μέσα στο όχημα. Στη συνέχεια το δεύτερο θύμα το οποίο επέβαινε σε άλλο όχημα, επιχείρησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας. Ωστόσο οι δράστες τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν στο σημείο.

Share