Σοκ στην Eurovision: Πιθανή δίωξη στον Ολλανδό «για περιστατικό στα παρασκήνια»

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Η Eurovision τελείωσε αλλά ο θόρυβος δεν λέει να κοπάσει ειδικά με τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομες απειλές ενδέχεται να βρεθεί ο τραγουδιστής της Ολλανδίας Joost Klein, που αποκλείστηκε από τη λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας (11.05.2024), όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία.

Ο 26χρονος Ολλανδός Joost Klein που ήταν ένα από τα φαβορί, αποβλήθηκε, κάτι που θεωρείται πρωτοφανές για την 68χρονη ιστορία της Eurovision, μετά από καταγγελία μέλους του συνεργείου παραγωγής στη σουηδική αστυνομία για «περιστατικό στα παρασκήνια».

Ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας δήλωσε στον Guardian ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση για τις κατηγορίες θα πρέπει να ληφθεί «μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες». Πάντως, δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τον όρο «παράνομες απειλές».

Ο αστυνομικός που έχει την ευθύνη της υπόθεσης δήλωσε στο σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT: «Αναμένουμε ότι πιθανότατα θα υπάρξει δίωξη» και συγκεκριμένα μια «επιταχυνόμενη δίωξη», που διαρκεί περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες, καθώς ο διαπληκτισμός δεν αφορούσε σοβαρότερο έγκλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydsvenska του Μάλμε, το έγκλημα της απειλής συνήθως τιμωρείται με πρόστιμα, μετά την καταδίκη.

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Avotros δήλωσε «σοκαρισμένος» μετά την απόφαση της αποβολής του Joost Klein, διευκρινίζοντας ότι ο τραγουδιστής έκανε μια «απειλητική κίνηση» προς μία γυναίκα καμεραμάν, την οποία δεν άγγιξε.

«Ενάντια στη συμφωνία που είχε γίνει σαφώς, ο Joost βιντεοσκοπήθηκε όταν μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο green room. Τότε, ο Joost έδειξε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό δεν έγινε σεβαστό» ανακοινώθηκε.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ισχυρίστηκε ότι είχε προτείνει «διάφορες λύσεις» στην EBU, αλλά ο Klein τελικά αποβλήθηκε.

Οι διοργανωτές δεν έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, αλλά διευκρίνισαν ότι «δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αντιπροσωπείας», λόγω των φημών ότι αφορούσε την αντιπροσωπεία του Ισραήλ.

Κι αυτό επειδή όταν η ισραηλινή τραγουδίστρια Εντέν Γκολάν ενημερώθηκε ότι δεν χρειάζεται να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η παρουσία της αποτελούσε κίνδυνο, ο Κλάιν, λίγο πριν αποκλειστεί, διέκοψε για να ρωτήσει «Γιατί όχι;».

Share