Πολύ σοβαρή καταγγελία για το Mega Channel

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Για ξεκάθαρη αντιγραφή και αναπαραγωγή περιεχομένου χωρίς τη σχετική άδεια καταγγέλλει τη σειρά του Mega «Famagusta» Κύπριος, ο οποίος είχε μιλήσει για την ιστορία της οικογένειάς του στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες» του Γαβριήλ Χρυστοστόμου το 2019.

Ο κ. Γιώργος Γαλήνης υποστηρίζει ότι είδε την ιστορία του να αναπαράγεται επί της οθόνης παρόλο που εκείνος είχε αρνηθεί και μάλιστα επανειλημμένα στον σεναριογράφο της σειράς να την χρησιμοποιήσει. Συγκεκριμένα, εκείνος είχε περιγράψει «με δυσκολία» σε παιδιά σχολείου γεγονότα για την τουρκική εισβολή και βιώματα του πατέρας του, ενώ το ίδιο είχε κάνει και έτερος Κύπριος που επίσηες «πρωταγωνίστησε» σε εκείνο το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ.

Ο κ. Γαλήνης επισημαίνει επίσης ότι ούτε ο καθηγητής του σχολείου στο οποίο μίλησε, ούτε τα παιδιά που εργάστηκαν για την παραγωγή του ερωτήθηκαν για το αν η δουλειά τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη σειρά.

Η ανάρτηση – καταγγελία για τη σειρά του Mega «Famagusta»

Από ψες το βράδυ είμαι πάρα πολύ αναστατωμένος και ταυτόχρονα θυμωμένος και αγανακτισμένος. Πρώτη φορά μου φέρθηκαν κάποιοι τόσο ανέντιμα.

Πολλοί φίλοι και γνωστοί επικοινώνησαν και επικοινωνούν μαζί μου από ψες για να μου αναφέρουν πως στην πολυδιαφημιζόμενη σειρά Famagusta προβαλλόταν η προσωπική μου ιστορία. Μια «κατάθεση» που είχα δώσει μαζί με τον αδελφικό μου φίλο Γαβριήλ Χρυστοστόμου.

Το 2019 μας ζητήθηκε από τον παιδικό μου και επίσης αδελφικό μου φίλο κ. Γιώργο Κολοκοτρώνη, φιλόλογο καθηγητή στο Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, να μιλήσουμε στα παιδιά του Σχολείου του για τα προσωπικά μας βιώματα σχετικά με την Τουρκική Εισβολή και τους πατεράδες μας, με σκοπό να ετοιμάσει μαζί με τους μαθητές του ένα μικρό ντοκιμαντέρ. Παρόλες τις επιφυλάξεις μας, μιας και δεν ήταν εύκολο για εμάς να μιλήσουμε, τελικά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση.

Αποτέλεσμα η ετοιμασία του ντοκιμαντέρ «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες».

Τον περασμένο Απρίλη επικοινώνησε μαζί μου ο σεναριογράφος της πιο πάνω σειράς και μου είπε πως είδε τις «Κλάτσες..» και θα ήθελε κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά.

Τέλη Αυγούστου μου μιλά τηλεφωνικώς για τη σειρά και μου λέει πως θα ήθελε να συμπεριλάβει την ιστορία μας σε αυτή. Εγώ ευγενικά του αρνήθηκα. Το ίδιο και ο Γαβριήλ με τον οποίο επικοινώνησε. Δυο βδομάδες μετά μου στέλνει η παραγωγή με ηλεκτρονικό μήνυμα το κείμενο-σενάριο που ετοιμάστηκε. Ταυτόχρονα επικοινωνεί και πάλι μαζί μου ο σεναριογράφος και μου ζητά συγκατάθεση για να περιλάβει την ιστορία μας στη σειρά. Πάλι ευγενικά αρνούμαι και του εξηγώ τους λόγους και τις σκέψεις μου. Την επομένη επικοινωνεί μαζί μου ο παραγωγός και του λέω τα ίδια.

Με ευχαριστούν και κλείνουμε. Ψες δυστυχώς, η ιστορία μας προβάλλεται….

Υ.Γ. τον κύριο Κολοκοτρώνη, τα παιδιά που κοπίασαν για να ετοιμάσουν τις «Κλάτσες…» καθώς και το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς ούτε που πέρασε από το μυαλό τους να τους ρωτήσουν αν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δουλειά τους.

Το ντοκιμαντέρ

Share