Ποινή φυλάκισης στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον δημοσιογράφο που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βάρος της συντρόφου και συναδέλφου του.
Σημειώνεται πως για βαρύτερα αδικήματα για τα οποία έχει καταγγελθεί ο δημοσιογράφος από τη σύντροφό του, διενεργείται εισαγγελική έρευνα.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή του δημοσιογράφου, ορίζοντας ημερήσια τιμή τα δέκα ευρώ.

Παράλληλα στον δημοσιογράφο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης προσέγγισης και οποιασδήποτε επικοινωνίας με την παθούσα μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο δικαστήριο ήταν παρούσα η καταγγέλλουσα συνάδελφος του, καθώς και η εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορούμενου, οι οποίες κατέθεσαν στη δίκη.

Η δημοσιογράφος είπε στο δικαστήριο πως την προηγούμενη Κυριακή, δημιουργήθηκε ένταση με τον κατηγορούμενο στο σπίτι της, με αφορμή φωτογραφίες που του είχε στείλει η εν διαστάσει σύζυγός του με τα παιδιά τους. Όπως κατέθεσε, όταν ζήτησε από τον σύντροφο της να χωρίσουν κείνος αντέδρασε με βρισιές, χαστούκια και σπρωξίματα «με αποτέλεσμα να χτυπήσω στη γνάθο, και στο αυτί. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, μου τραβούσε τα μαλλιά… έβαλα πάγο στο πρόσωπο μου».

Η γυναίκα είπε πως, αφού έφυγε ο κατηγορούμενος ήταν τόσο πολύ τρομοκρατημένη που ζήτησε από φίλο της να δει μήπως είναι κάτω από το σπίτι «γιατί είχε αρχίσει να με παίρνει τηλέφωνα, επίμονα» και προσέθεσε: «Πάτησα φραγή και τότε συνέχισε σε άλλες εφαρμογές, messager και Viber. Ήμουν τρομοκρατημένη. Με το που έφτασα στο ΚΑΤ, μου είχε στείλει μήνυμα πως βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου… Παρέμεινε κάτω από το σπίτι μου για αρκετές ώρες και με ενοχλούσε… Μέχρι τις πέντε το πρωί δέχθηκα πάνω από 80 κλήσεις. Για μένα ήταν απειλή ότι βρισκόταν κάτω από το σπίτι μου».

Η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου, από την πλευρά της, κατέθεσε πως τη Δευτέρα στις 11:00 το βράδυ, ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι της για να δει τα παιδιά του. Εκεί, σύμφωνα με την μάρτυρα, της είπε ότι θα την σκοτώσει εάν του πάρει τα παιδιά, κάτι που -όπως είπε- η ίδια θεώρησε ότι το είπε εν τη ρύμη του λόγου. «Είχε έντονες μεταπτώσεις δεν ένιωσα απειλή. Ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα, ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφο του και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει» σημείωσε.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε πως δεν είναι ο άνθρωπος που εμφανίστηκε μετά το περιστατικό, κάνοντας λόγο για “ανθρωποφαγία”. Ανέφερε επίσης πως την προηγουμένη της σύλληψης του, έκανε ρεπορτάζ για ενδοοικογενειακή βία «Είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν έχω κατηγορηθεί πότε. Στο παρελθόν υπήρξα μόνο μάρτυρας» είπε.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του δημοσιογράφου «όπως κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση» καθώς, όπως είπε, «θεωρούμε πως προέκυψε πλήρως το σύνολο των κατηγοριών».

Share