Ο Σταμάτης Φασουλής μιλά για πρώτη φορά για τους 2 ηθοποιούς που αδίκησε

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Ο Σταμάτης Φασουλής άνοιξε την καρδιά του στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο τη Δευτέρα του Πάσχα (6/5). Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός μίλησε για την Άννα Παναγιωτοπούλου, τη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό θέατρο αλλά και για τους δύο ηθοποιούς που έχει κατά τη γνώμη του αδικήσει, όσον αφορά το βραβείο Χορν.

«Βλέπω νέους ηθοποιούς που σκέφτονται, παίζουν και δημιουργούν όπως εμείς τότε. Το θέατρο δεν χάλασε. Προχωράει μπροστά απλώς αλλάζει φόρεμα. Δεν είμαι για τίποτα άλλο πιο περήφανος όσο για το βραβείο Χορν», δηλώνει ο Σταμάτης Φασουλής.

«Η κίνηση για το βραβείο Χορν ξεκίνησε από τον αδελφό του, τον Γιάννη. Συγκινήθηκε πάρα πολύ τότε με τη συνεργασία μας και μου λέει: θέλω να σας κάνω ένα δώρο. Του είπα: το δώρο δεν θέλω να το αγγίξω, θέλω να πάει σε νέους ηθοποιούς ως βραβείο Χορν. Και έτσι έγινε, καθιερώσαμε αυτό το βραβείο», περιγράφει στη συνέχεια.

«Σταματήσαμε λόγω Covid δύο χρόνια τώρα αλλά θα το συνεχίσουμε. Την πρώτη φορά είχαμε κάνει μία επιτροπή με συναδέλφους, είδαμε έργα που μας ενδιέφεραν, κάναμε δυο-τρεις συναντήσεις και έτσι ξεκίνησε. Ο πρώτος που βραβεύτηκε ήταν ο Ήμελλος και ο δεύτερος ο Λούλης», συμπλήρωσε αμέσως μετά ο Σταμάτης Φασουλής.

«Και οι 20 ηθοποιοί που έχουμε βραβεύσει μέχρι τώρα σήμερα είναι όλοι τους πρωταγωνιστές. Δύο τους έχουμε αδικήσει: τον Νίκο Κουρή και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο. Το έχω τύψεις αλλά τη χρονιά που ήταν εκείνοι καλύτεροι υπήρχε κάποιος άλλος και την επόμενη χρονιά δεν ήταν τόσο καλοί όσο την προηγούμενη», παραδέχεται αμέσως μετά ο Σταμάτης Φασουλής.

Share