Οι συμβουλές του Γιώργου Νταλάρα στον Σάκη Ρουβά (VIDS)

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και τον Πάνο Κατσαρίδη.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όλη μου η ζωή είναι μια αγωνία για το τι ακριβώς σημαίνει τραγουδιστής και τραγούδι στη χώρα μας. Μετά λοιπόν από τόσα χρόνια εμπειρία, για μένα, τραγουδιστής καλός είναι πρώτα απ’ όλα αυτός που έχει καλή φωνή. Φωνή καλή έχει σίγουρα ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Βέρτης, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Είναι δεκάδες οι καλοί τραγουδιστές. Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους τους εκτιμώ και θα τους ξεχωρίζω πάντα για την καλή τους φωνή».

«Άλλο πράγμα όμως είναι να τραγουδάς και να έχεις καλή φωνή και άλλο πράγμα είναι να τραγουδάς αξιόλογα τραγούδια. Υπάρχουν πολλοί καλλίφωνοι τραγουδιστές, οι οποίοι δεν τραγουδούν αξιόλογα τραγούδα και αυτό βέβαια είναι επιλογή τους. Φυσικά κανείς δεν αφήσει το στίγμα του Μπιθικώτση ούτε του Καζαντζίδη ούτε και των άλλων θρύλων των προηγούμενων εποχών».

«Δεν θα σχολιάσω τι λέει ο καθένας. Ο καθένας κάνει αξιολογικές κρίσεις και ο καθένας από εμάς κρίνεται, είτε είναι ραδιοφωνικός παραγωγός είτε είναι τηλεοπτική περσόνα ή δημοσιογράφος. Αυτά δεν θα τα κρίνουμε τώρα και δεν υπάρχει λόγος. Εγώ κρίνομαι για αυτό που είμαι και για αυτό που κάνω. Έχω βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη στην τέχνη του τραγουδιού και της μουσικής. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον κατεβάσω και γι’ αυτό τον λόγο θα φαίνονται όλα αυτά που λέω λίγο περίεργα».

«Καθένας από εμάς μπορεί να κάνει ότι θέλει ανάλογα με την ζωή που έχει διαλέξει να κάνει. Αν κάποιος μουσικός ή τραγουδιστής αποφασίσει να αλλάξει δουλειά, είναι σαφές ότι ούτε θα τον κρίνω ούτε θα ασχοληθώ πια μαζί του. Σε κάποιες διαφημίσεις σε στάσεις είδα αυτά τα κοτόπουλα, κάποια μπιφτέκια και τα λοιπά, που διαφήμιζαν πολλοί Έλληνες τραγουδιστές. Κάποιοι από αυτούς, που έχουν κάνει μεγάλες καριέρες και είναι πολύ διάσημοι, είναι θεόφαλτσοι. Είναι δηλαδή για γέλια οι φωνές τους. Όταν βλέπω έναν άνθρωπο που έχει καλή φωνή, ενώ κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από τη δουλειά του, ο κόσμος τον έχει ανταμείψει και ζει αξιοπρεπώς και πολλές φορές πολυτελώς από το τραγούδι, νομίζω θα έπρεπε να καταλάβει πως μια κακή συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία και και την αισθητική του κόσμου γίνεται ύβρις».

«Την εποχή που έβγαινε να τραγουδήσει ο Ρουβάς, κάποια στιγμή συναντηθήκαμε στην εταιρεία και του μίλησα σαν αδελφός του. Του λέω: «Άκου Σάκη μου. Η ζωή και το τραγούδι δεν είναι μόνο αυτό που σου περιγράφουν οι εταιρείες δίσκων και οι καλοθελητές που κάνουν μια κλίκα γύρω από κάθε καλλιτέχνη. Να προσέξεις τι θα κάνεις από εδώ και μπρος γιατί θα μείνουν πολύ λίγα πράγματα από αυτά που κάνεις τώρα. Θα μείνουν πράγματα που δεν θα είσαι ευχαριστημένος αργότερα. Θα μείνουν οι φούστες, οι συνομιλίες με τον Ψινάκη και η τούμπα. Προσπάθησε να εμβαθύνεις στη μουσική, να καταλάβεις τι είναι το τραγούδι, τι έχει αφήσει η ιστορία του σε αυτό τον τόπο.» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιώργος Νταλάρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του MEGA.

Share