Ξέσπασμα από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση για τις εικόνες της ντροπής

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Εικόνες αποστεωμένων σκύλων από το κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του δήμου, αλλά και του δημάρχου. Κάνοντας λόγο για φιλόζωους σε εισαγωγικά που εξυπηρετούν σκοπιμότητες… «Φαίνεται πως η αρμόδια ελεγκτική κτηνιατρική υπηρεσία τα βρίσκει όλα υπέροχα, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, ενώ προφανώς αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν και οι ανάδοχοι του Δήμου, η συμβεβλημένη υπεύθυνη κτηνίατρος, που εκτελεί χρέη υπεύθυνης καταφυγίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάποιοι “φιλόζωοι”, που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουν εξ’ονόματος όσων αδυνατούν».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου – Λάτση την οποία συνοδεύει με σκληρές εικόνες για την κατάσταση των σκυλιών που φιλοξενούνται στο δημοτικό κυνοκομείο της Τρίπολης: “Μπαίνοντας στο κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης, δεν θα δεις ζώα πνιγμένα στα περιττώματα τους, ούτε πτώματα μέσα στα κλουβιά. Τα ζώα είναι ζωντανά. Στέκονται υποτονικά και σιωπηρά, μαθημένα να μην περιμένουν τίποτα και παραδομένα σε μια καθημερινότητα, όπου η παροχή τροφής χορηγείται προφανώς με τρόπο σαδιστικό.
Σαν να ποτίζεις ενα γλαστράκι, τόσο ώστε το φυτό να μην πεθαίνει, αλλά ούτε και να μεγαλώνει, να φουντώνει και να ανθίζει ποτέ.
Το Σαββατο 18/5 επισκεφτήκαμε εκ νέου το κυνοκομείο, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, για να προσφέρουμε χείρα βοηθείας, εν όψει των μαζικών επανεντάξεων που επιβάλλεται να γίνουν.
Πηγαίνοντας απο κλουβί σε κλουβί, κάθε διάθεση φωτογράφισης και προώθησης των ζώων, γρήγορα αντικαταστάθηκε απο καταμέτρηση απισχνασμένων σκύλων.
Αισθανόμαστε ηθικό χρέος να αναφέρουμε τα όσα είδαμε και να καλέσουμε κράτος και πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Καταμετρήσαμε 160 ζωα περίπου, εκ των οποίων τα 90 είναι από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω απο 20 υποσιτισμένα κουταβια. Τα ενήλικα βρίσκονται εκεί απο τη χρονική στιγμή που είχαμε τη μεταξύ μας συνεργασία και γνωρίζουμε καλά, πως δεν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ζώα, ούτε για άρρωστα, αλλά για φρικτά πεινασμένα, δεδομένης της εικόνας που είχαν, όταν τα ταϊζαμε εμείς.
Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ειμασταν εκεί, να έχουν επανέλθει στην ίδια και χειρότερη κατάσταση μέσα σε δύο μήνες.
Φαίνεται πως η αρμόδια ελεγκτική κτηνιατρική υπηρεσία τα βρίσκει όλα υπέροχα, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, ενώ προφανώς αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν και οι ανάδοχοι του Δήμου, η συμβεβλημένη υπεύθυνη κτηνίατρος, που εκτελεί χρέη υπεύθυνης καταφυγίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάποιοι “φιλόζωοι”, που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουν εξ’ονόματος όσων αδυνατούν.
η συνέχεια στα σχόλια
Και φυσικά τα βλέπουν όλα τέλεια, αφού κανείς δεν εχει ασχοληθεί να τα πιάσει και να δει τους σκελετούς που κρυβονται κάτω απο τα μαλλιά τους”.

Share