Κύκλωμα εκβιαστών: Το προφίλ και η χιλιδάτη ζωή της «Νάνσυς»

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Μετά από μία μακροσκελή απολογία, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο από τους 8 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες για τo κύκλωμα εκβιαστών. Οι υπόλοιποι 6 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Κλήθηκαν να καταθέσουν για δεκάδες περιπτώσεις καταστηματαρχών, τους οποίους εκβίαζαν και απόσπούσαν χρήματα.

Σήμερα, οι απολογίες συνεχίζονται με τους υπόλοιπους έξι που φέρονται να εμπλέκονται, ανάμεσά τους και η Νάνσυ, η οποία εμφανίζεται ως αρχηγός της οργάνωσης.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης από κοινού κατά επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση.

Κύκλωμα εκβιαστών: Ποια είναι η 43χρονη Νάνσυ

Η 43χρονη που φέρεται ως η αρχηγός του κυκλώματος, φαίνεται ότι είχε οργανώσει τη σπείρα των εκβιαστών του κέντρου της Αθήνας στα πρότυπα της Σικελιανής μαφίας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εκτός από τον αδελφό της, που ήταν και το δεξί της χέρι και είχε τον ρόλο του εισπράκτορα και του ταμία του κυκλώματος, σημαντικό ρόλο έπαιζε και η μητέρα τους, καθώς είχε γνώση για τα πάντα και βοηθούσε τα παιδιά της να αποθηκεύουν το μαύρο χρήμα.

Πρόκειται για μια ψηλή, εντυπωσιακή, ξανθιά γυναίκα που συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια» και ως άνθρωπος με διασυνδέσεις παντού. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει ποιο ήταν ακριβώς το επάγγελμά της, σύμφωνα με το Star.

Η ίδια ήταν ψευδώς δηλωμένη σε συμβουλευτική εταιρία για να φαίνεται ότι είχε εισόδημα και ασφάλιση.

Στις συναντήσεις της ήταν πάντα περιποιημένη, φορούσε ακριβά ρούχα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα και μιλούσε με πολύ επιτηδευμένο ύφος.

Κατά τις έρευνες στο σπίτι της βρέθηκαν περίπου 25 ρολόγια, τα περισσότερα από ακριβές μάρκες. Το ένα κοστίζει κοντά στις 7.000 ευρώ καθώς πρόκειται για μοντέλο μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες.

«Εγώ έχω πάντα ρευστό, γιατί οι άνθρωποι που ανακατεύομαι, όταν λέω ότι θα γίνω αυτό, θέλω πάντα να σηκώνουν το τηλέφωνο», φέρεται να είχε δηλώσει σε καταστηματάρχη που είχε καθυστερήσει μια πληρωμή.

Η «Νάνσυ», όμως, είχε παρελθόν στις απάτες.

Το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης, καθώς παριστάνοντας τη μεσίτρια προσπάθησε να πουλήσει ακίνητα αξίας άνω των 120.000. Το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση 124.000 ευρώ από Γραφείο Γενικών Ασφαλίσεων.

Share