Γνωστός παίκτης ριάλιτι χειροτονήθηκε μοναχός

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Νέο βήμα στη ζωή του αποφάσισε να κάνει ο πρώην διαγωνιζόμενος του «MasterChef» Ευστάθιος Αυγουστάκης, καθώς χειροτονήθηκε μοναχός στα Τρίκαλα. Ο μάγειρας, ο οποίος έγινε γνωστός στη χώρα μέσα από το «MasterChef», είχε χάσει στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου τη μητέρα του και την ανιψιά του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λυγαριά.

«Η μητέρα μου πήγαινε με το ανιψάκι και τη νύφη μου να δουν την αδελφή μου. Καθώς πήγαιναν, έπεσε ένα φορτηγό πάνω τους με πολύ μεγάλη ταχύτητα και τους σκότωσε» είχε αναφέρει τότε. Πλέον αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να αφήσει τα εγκόσμια, με σκοπό να βρει την ηρεμία και να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του.

Το βράδυ της Δευτέρας, κατά τον Εσπερινό της Παναγίας Ελευθερώτριας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων χειροτονήθηκε μοναχός από τα χέρια του μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσοστόμου, λαμβάνοντας το μοναχικό σχήμα και το όνομα Ευμένιος. Το πρωί της Τρίτης, στον ίδιο ιερό ναό, ο μοναχός Ευμένιος έλαβε τον πρώτο βαθμό ιεροσύνης, καθώς ο κ. Χρυσόστομος τον χειροτόνησε διάκονο, με τους πιστούς να αναφωνούν «άξιος».

Ο Ευστάθιος Αυγουστάκης συστήθηκε στο κοινό ως μάγειρας στο «MasterChef 4» και μπήκε στις καρδιές των τηλεθεατών όχι μόνο για τις μαγειρικές του ικανότητες, αλλά κυρίως για την καλοσύνη του, καθώς βρέθηκε στην Αφρική, κάνοντας φιλανθρωπικό έργο και μαγειρεύοντας για παιδιά που το είχαν ανάγκη.

Εδωσα όλο μου το είναι στα παιδιά, έχοντας πάει σε τρεις χώρες, στην Ουγκάντα, στη Ρουάντα και στο Μπουρούντι, όπου μαγειρεύουμε για 600 ψυχούλες. Οταν τους προσφέρεις το παραμικρό, το μηδαμινό, το βλέπουν σαν να τους έχεις χαρίσει ολόκληρο τον κόσμο. Είναι απίστευτο αυτό που αντλείς από τα παιδιά» είχε πει τότε. Ωστόσο, η μοίρα τού επιφύλασσε τραγικό παιχνίδι, αφού στις αρχές του 2024 ένα ανατριχιαστικό δυστύχημα έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Η 59χρονη μητέρα του Μαρία Καραμανιά και η μόλις 21 μηνών ανιψιά του ενεπλάκησαν σε τροχαίο στη Λυγαριά της Κρήτης, με συνέπεια να αφήσουν την τελευταία τους πνοή, παγώνοντας το πανελλήνιο.

Share