Γιατί οι γιατροί δεν ξυπνούν τον Μαυρομμάτη

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Σταμάτησε η διαδικασία αφύπνισης του δημοσιογράφου και πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, ο οποίος παρέμεινε χθες διασωληνωμένος για 10η ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Οι γιατροί είχαν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα προσπάθεια για τη σταδιακή αφύπνιση του Μανώλη Μαυρομάτη, αλλά διακόπηκε χθες λόγω έκτακτου ιατρικού προβλήματος.

Για τον λόγο αυτό οι θεράποντες ιατροί διέκοψαν τη διαδικασία και θα προχωρήσουν σε νέα απόπειρα αφύπνισης μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε βαριά κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται και η σύζυγός του, ηθοποιός Ρένα Βενιέρη, η οποία τις προηγούμενες ημέρες μεταφέρθηκε από τη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου στην κεντρική ΜΕΘ, εξαιτίας περαιτέρω επιδείνωσης που παρουσίασε.

Το ζευγάρι, ηλικίας 80 και 83 ετών, δίνει μάχη για τη ζωή εδώ και δέκα ημέρες, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στις 18 Φεβρουαρίου στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από κάποια κατσαρόλα που είχαν αφήσει σε ξεχασμένο ανοιχτό μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας.

Την στιγμή εκείνη ο γνωστός αθλητικογράφος και η σύζυγός του κοιμούνταν. Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν τρία οχήματα και 12 πυροσβέστες, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε ασθενοφόρο, το οποίο τους μετέφερε στη Μονάδα Εγκαυμάτων της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης φέρει θερμικά εγκαύματα βαθέως, μερικού και ολικού πάχους στο 18% της επιφάνειας του σώματός του και η σύζυγός του στο 40%. Και οι δύο είχαν εισπνεύσει τεράστιες ποσότητες καπνού, γεγονός το οποίο τους προκάλεσε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Από τα πρώτα 24ωρα ο 83χρονος παρουσίασε αναπνευστική και καρδιακή ανεπάρκεια και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν. Μηχανικά υποστηρίζεται η αναπνοή και της συζύγου του από την πρώτη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή. Η περιπέτεια της υγείας του ζευγαριού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του δημοσιογραφικού κλάδο, τον οποίο ο Μανώλης Μαυρομμάτης υπηρέτησε επί δεκαετίες ως αθλητικός συντάκτης.

Share