Αυτοί είναι οι επώνυμοι Έλληνες που εκλέχθηκαν στις ευρωεκλογές – Ποιοί έμειναν εκτός

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Οι Ευρωεκλογές 2024 ολοκληρώθηκαν και 21 Ευρωβουλευτές από την Ελλάδα κατάφεραν να εκλεγούν και να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις Βρυξέλλες.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις, το ΠΑΣΟΚ τρεις, το ΚΚΕ και η Ελληνική από δύο, η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής εκλέγουν από έναν ευρωβουλευτή.

Και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αρκετοί ήταν οι δημοσιογράφοι αλλά και τα προβεβλημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, τα οποία αποδέχτηκαν την πρόταση των κομμάτων, ώστε να συμπεριληφθεί το όνομά τους στα ευρωψηφοδέλτιο τους.

Ποιοι κατάφεραν να εκλεγούν στις φετινές Ευρωεκλογές και ποιοι… έμειναν εκτός

Από την Νέα Δημοκρατία, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς πήρε 305.422 ψήφους, ενώ στην Ευρωβουλή μπαίνει και η Ελεονώρα Μελέτη με 170.642.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς εκλέχθηκε με 125.772 ψήφους, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου με το ΠΑΣΟΚ με 90.579.

Ο Νίκος Αναδιώτης με το κόμμα της ΝΙΚΗΣ εκλέχτηκε με 41.372 ψήφους, ενώ η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 58.058 ψήφους.

Από την Νέα Δημοκρατίας εκτός έμειναν ο Πύρρος Δήμας, η Νόνη Δούνια και η Βούλα Πατουλίδου, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Σοφία Μπεκατώρου, Μάριος Αθανασίου, Δημήτρης Πανόπουλος και Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Ο Μπάμπης Στόκας που ήταν υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε στην Ευρωβουλή, όπως και ο Κλέων Γρηγοριάδης με τον Γιώργο Χρανιώτη, που ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25.

Share