«Απόλυτα ρατσιστικό» – Ξέσπασε ο Μικρούτσικος σε διαγωνιζόμενη – Κλάματα στο πλατό (vid)

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Θέση πήρε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην εκπομπή Tv Queen όσο αφορά τα κριτήρια αξιολόγησης μίας διαγωνιζόμενης προς μία άλλη.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος υπογράμμισε στον αέρα του Tv Queen πως «άκουσα ότι είπε η Αναστασία, «την ψηφίζω λόγω της προσωπικότητας της και της φυσιογνωμίας της». Το «της φυσιογνωμίας της» είναι από υφέρπων μέχρι ακραίος ρατσισμός. Τι πάει να πει «την ψηφίζω λόγω της φυσιογνωμίας»; Ότι αυτή δηλαδή η φυσιογνωμία δεν μπορεί να λειτουργήσει; Για μένα είναι απόλυτα ρατσιστικό και είναι ανεπίτρεπτο να αρθρώνεται μέσα σε μια εκπομπή που την βλέπει κόσμος».

«Θα έλεγα όμως, γιατί δεν θέλω να αδικήσω κάποιον, ότι μπορεί η Αναστασία εν τη ρύμη του λόγου να της ξέφυγε αυτό. Θα το έλεγα αυτό, θα της έδινα αυτό το δικαιολογητικό και θα της έλεγα «όταν λες ότι την ψηφίζεις λόγω φυσιογνωμίας, έχει ρατσιστικές ενδείξεις… επειδή είναι Ασιάτισσα ή επειδή είναι διαφορετική». Δεν είναι σωστό να αρθρώνουμε έτσι! «Τον ψηφίζω γιατί έχει αυτή την σεξουαλική ταυτότητα», «τον ψηφίζω γιατί είναι μεγάλος στην ηλικία». Όλα αυτά είναι ηλικιακός ρατσισμός ή ρατσισμός για οτιδήποτε».

«Όμως, επειδή η Αναστασία κάνει και άλλα άτεχνα πράγματα, είναι νέος άνθρωπος και όπως όλοι κάνουμε, θα μπορούσα να υπογραμμίσω πως είπε «εγώ και η οικογένεια μου υποστηρίζουμε τους αδυνάμους». Σαν επιχείρημα αυτό ως προς την Τζένη. Δηλαδή βαθιά μέσα της πιστεύει ότι, λόγω της φυσιογνωμίας της, είναι αδύναμη; «Εμείς, η οικογένεια μας, που υποστηρίζουμε τους αδυνάμους; Γιατί να μην υποστηρίξω και την Τζένη»; Εγώ όχι μόνο δεν είμαι ρατσιστής αλλά κινδυνεύω από τους ρατσίστες να πάθω πράγματα».

«Βαθιά μέσα μου, γιατί είμαι μεγαλωμένος στον προηγούμενο αιώνα και όταν άλλαξε αυτός ήμουν ήδη 40-45 χρονών, έχω στοιχεία εκ των πραγμάτων εκείνης της κοινωνίας και ιδεολογικά ξεπερνάω ό,τι πάνε να με κάνουν τους ομοφυλόφιλους να πρέπει να τους δω ομότιμους, να ψηφίσω υπέρ τους, να το διαλαλήσω. Βαθιά μέσα μου υπάρχει το ρατσιστικό γιατί μεγάλωσα με αυτό και οι κοινωνίες για να το αποτινάξουν πρέπει να αλλάξουμε πολλές γενιές».

«Γι’ αυτό είναι επιτακτικό να μην αφήνουμε, εν προκειμένω για θέματα εξέλιξης ρατσισμού και υπολοίπων δικαιωμάτων, ούτε ένας τόνος να πέφτει κάτω. Γιατί ο ρατσισμός δεν είναι μόνο σε λογύδρια! Είναι και από κάτω, υφέρπων, σε τρώει μέσα σου και είναι στοιχειωμένος μέσα σου από τις παραδόσεις» πρόσθεσε, ακόμα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος απευθυνόμενος στην Κύπρια διαγωνιζόμενη του Tv Queen το βράδυ της Παρασκευής.

Share