Αναζητείται για απόπειρα εκβιασμού ο Μένιος Φουρθιώτης – Συνελήφθη γνωστός παρουσιαστής

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Κώστας Μιναρετζής είναι ο παρουσιαστής και ο εκδότης που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εκβιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κώστας Μιναρετζής συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και κατηγορείται πως απαίτησε εκβιαστικά χρήματα για λογαριασμό του Μένιου Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Επιπλέον, ο Κώστας Μιναρετζής παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Είχαν προηγηθεί δύο καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες τα δύο παραπάνω πρόσωπα αξίωναν χρηματικά ποσά για να αποσύρουν δημοσιεύματα που αφορούσαν δικαστικές τους υποθέσεις.

Ένας 46χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι στις αρχές του μήνα συναντήθηκε με τον 39χρονο Μένιο Φουρθιώτη μετά από μεσολάβηση του 56χρονου Κώστα Μιναρετζή.

Αφού η συμφωνία μεταξύ τους ναυάγησε, συμφωνία που προέβλεπε αμοιβή σε χρήμα, ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Κώστας Μιναρετζής κατηγορούνται πως απαίτησαν οικονομικό αντάλλαγμα για να μην τον δυσφημίσουν.

Μετά την καταγγελία του θύματος ο 56χρονος παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η δεύτερη υπόθεση εναντίον του Μένιου Φουρθιώτη αφορά και πάλι υπόθεση απόπειρας εκβίασης και δυσφήμισης. Ένας 44χρονος κατήγγειλε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πως είχε συμφωνήσει με τον Μένιο Φουρθιώτη να τον διαφημίσει στο διαδίκτυο έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όταν ο καταγγέλλων δεν κατέβαλε μία δόση ύψους 2.480 ευρώ, ο Μένιος Φουρθιώτης – σύμφωνα με τη δικογραφία απείλησε τον 44χρονο πως θα τον δυσφημίσει και απαίτησε να του καταβάλουν το ποσό των 14.880.

Με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης «ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού του, ο οποίος συμμετείχε και σε έτερη περίπτωση απόπειρας εκβίασης και δυσφήμησης. Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 56 και 39 ετών για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και δυσφήμηση, ενώ ο πρώτος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου».

«Ειδικότερα, 46χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στην ανωτέρω Υπηρεσία ότι αρχές του τρέχοντος μηνός συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον 39χρονο, έπειτα από μεσολάβηση του 56χρονου, προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα. Έπειτα από ανεπιτυχή μεταξύ τους συμφωνία, που περιελάμβανε και χρηματική αμοιβή, ο 39χρονος συνεπικουρούμενος από τον συνεργό του, απαίτησε χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Ο τελευταίος, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

»Επιπρόσθετα, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν έτερη δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου 39χρονου για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε 44χρονος ημεδαπός. Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο παθών και ο καταγγελλόμενος προ δέκα (10) ημερών περίπου συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού. Λόγω μη καταβολής μίας δόσης (2.480 ευρώ) εκ του προσυμφωνηθέντος ποσού, ο δράστης απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημήσει, ενώ ακολούθως αύξησε τη χρηματική αξίωση στις (14.880) ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Share