Αδιάβαστη και απροετοίμαστη έπιασε ο Νίκος Χατζηνικολάου την Ελεονώρα Μελέτη

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Αδιάβαστη και απροετοίμαστη έπιασε την υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ελεονώρα Μελέτη, ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε η παρουσιάστρια στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Η Μελέτη έδειξε όχι μόνο ότι δεν γνωρίζει με τι θα καταπιαστεί στην Ευρωβουλή, αλλά παραδέχτηκε και δημόσια ότι θα… μάθει στην πορεία, με τον Χατζηνικολάου να σχολιάζει με επιδεικτικό τρόπο ότι «οι πολίτες δεν εκλέγουν κάποιον για να μάθει ενώ έχει αναλάβει τα καθήκοντά του» αλλά «τον εκλέγουν για να είναι ήδη έτοιμος να υπερασπιστεί τα δίκαιά τους».

Οι απαντήσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ όχι μόνο δεν έπεισαν αλλά επιβεβαίωσαν ότι στόχος του Μητσοτάκη ήταν να φτιάξει ένα ευρωψηφοδέλτιο με celebrities και τηλεπερσόνες…

Ακολουθεί ο διάλογος:

Χατζηνικολάου: Εκεί που θα πας θα πρέπει να ασχοληθείς και με τα εθνικά θέματα.

Μελέτη: Όχι απαραίτητα.

Χατζηνικολάου: Κάποιες φορές θα είναι απαραίτητα, όταν θα σκάσει στο Ευρωκοινοβούλιο μια υπόθεση που βλάπτει για παράδειγμα την εικόνα της χώρας, θα πρέπει να απαντήσετε οι ευρωβουλευτές που είστε εκεί.

Μελέτη: Σαφώς αυτός είναι ένας γνώμονας. Ουσιαστικά είναι ο βασικός γνώμονας.

Χατζηνικολάου: Θέλω να πω, δεν υπάρχει ευρωβουλευτής με ειδικό χαρτοφυλάκιο.

Μελέτη: Υπάρχουν επιτροπές, έτσι;

Χατζηνικολάου: Βεβαίως και μπορείς να επιλέξεις να συμμετέχεις στις επιτροπές που γνωρίζεις τα θέματα. Αυτό το κάνουν όλοι οι ευρωβουλευτές, αλλά πρέπει να έχεις και μια γενική πολιτική κατάρτιση και συγκρότηση. Νιώθεις ότι την έχεις;

Μελέτη: Νιώθω ότι είμαι ένας ενεργός πολίτης, ο οποίος ασχολείται με τα θέματα που αφορούν στην χώρα του, εντός αλλά και στο πώς προβάλλεται η χώρα του στο εξωτερικό και ποια είναι η θέση της στην Ευρώπη. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο ευρωβουλευτής καλείται ουσιαστικά να μεταφέρει τις ανάγκες και τα θέματα της χώρας του πάντα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Δεν θα ασκήσω γεωπολιτική, σαφώς, πολιτική. Ούτε θα πάω να κρίνω, αν θέλεις, το πώς θα πρέπει να εξελιχθούν κάποια ζητήματα που δεν άπτονται της δικής μου αρμοδιότητας. Σαφώς όμως, επειδή είμαι μια καλή μαθήτρια πολύ πρόθυμη και πολύ εργατική και μπορώ να μαθαίνω κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, πάντα εστιάζοντας όμως και στις συγκριμένες ατζέντες…

Χατζηνικολάου: Θα μάθεις εκεί;

Μελέτη: Μαθαίνω καθημερινά. Η πολιτική είναι όπως είναι η ζωή, είναι μια μαθητεία της ζωής. Όπως και η δημοσιογραφία. Ο,τιδήποτε στη ζωή είναι μια συνεχής μαθητεία.

Χατζηνικολάου: Οι πολίτες δεν εκλέγουν κάποιον για να μάθει ενώ έχει αναλάβει τα καθήκοντά του. Τον εκλέγουν για να είναι ήδη έτοιμος να υπερασπιστεί τα δίκαιά τους.

Μελέτη: Οι πολίτες στην ευρωβουλή δεν εκλέγουν πρωθυπουργό. Οι πολίτες στην ευρωβουλή εκλέγουν βουλευτές. Δεν εκλέγουν κυβερνήσεις. Εκλέγουν, λοιπόν, και θα έπρεπε να εκλέγουν ανθρώπους που να ξέρουν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε διάφορα ζητήματα.

Χατζηνικολάου: Να πω ότι στην Ευρώπη παίρνονται πολύ κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα, μερικές φορές πιο κρίσιμες απ’ ό,τι παίρνει το εθνικό κοινοβούλιο.

Μελέτη: Σαφώς. Αυτό όμως θα πρέπει να το αντιληφθούν οι ψηφοφόροι. Και θα πρέπει να…

Share