Έξαλλος ο Γιώργος Νταλάρας όταν τον κατηγόρησαν ότι εκμεταλλεύτηκε το κυπριακό για χρήματα

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και έξω από τα δόντια… Ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε μέσω εκπομπής σε όσους τον κατηγόρησαν για εκμετάλλευση του κυπριακού ζητήματος στην διάρκεια της μακράς καλλιτεχνικής του διαδρομής.
Ο σπουδαίος τραγουδιστής ήταν ο φιλοξενούμενος στο τελευταίο ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ της σεζόν, στον ALPHA Κύπρου. Ο μεγάλος ερμηνευτής του ελληνικού τραγουδιού μίλησε για την σχέση του με την Κύπρο και τις ιστορικές συναυλίες του: «Τραγουδώ για την άμυνα, τραγουδώ για την Κύπρο». Ο δημοφιλής καλλιτέχνης κλήθηκε να τοποθετηθεί για όσους τον αμφισβήτησαν στο παρελθόν για εκμετάλλευση του κυπριακού ζητήματος.

«Τι σημαίνει για έναν τραγουδιστή πρώτης γραμμής να παίρνει επάνω του ένα εθνικό θέμα και να ακούει από την άλλη ότι είναι μάρκετινγκ, κόνσεπτ και λεφτά από πίσω; Να υπάρχει δηλαδή αυτή η καχυποψία που ισχύει μέχρι και τώρα;» ρώτησε αρχικά ο Τάσος Τρύφωνος για να δώσει πάσα στον καλεσμένο του.

«Νομίζω ότι ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα. Εγώ είμαι ακόμα εδώ με όλα αυτά αλλά, όταν συμβαίνει κάτι παράδοξο γύρω μας, είμαστε τόσο πικραμένοι από γεγονότα και νοοτροπίες που εύκολα θα μπούμε μέσα στη θεωρία συνομωσίας. Όταν υπάρχουν αντιθέσεις, το πρώτο πράγμα που πλήττεται είναι η αλήθεια. Άρα λοιπόν ήταν πολύ καλό για κάποιους, για να είναι αλήθεια, αυτό που κάνω. Για σκέψου, γύρισα σχεδόν τον μισό κόσμο τραγουδώντας για την Κύπρο και αναγκάζοντας τον Λευκό Οίκο να κάνει έρευνα για να πιέσει τον Ντενκτάς να πει ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι. Αυτό το έκαναν μια σειρά από τραγούδια και μια σειρά από ανθρώπους που μαζί γυρίζαμε αριστερά και δεξιά» απάντησε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Οι υπόλοιποι που ήταν απ’ έξω… Έχετε ακούσει το τραγούδι, «Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί»; Αυτοί λοιπόν οι εχθροί είναι, οι εχθροί που δεν είναι φίλοι της αλήθειας. Αυτοί προσπαθούν να σε γελοιοποιήσουν, να σε λοιδορήσουν, να σε σαρκάσουν, να σε εξαφανίσουν. Αυτό είναι, αυτό συνέβη και με μένα. Όμως, ο χρόνος δείχνει» πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα στο 35:00

Share